Онлайн Магазини под наем от WebMagazini.com - Web Magazini

 

Телефон: 0887878475 / Мобилен: 0889189477

 

Frequently Asked Questions - Въпроси - Домейни и Хостинг

FAQs - Въпроси - Домейни и Хостинг

Уеб хостингът (на английски: web hosting) е вид хостинг, като при него става въпрос за разполагане само на уеб базирано съдържание върху отдалечен сървър, най-често интернет сървър. Много често уеб хостинг и хостинг се използват като синоними, макар че хостинг е по-обобщен термин, който включва мейл хостинг, FTP хостинг, уеб хостинг и т.н.

  1. На уеб хостинга посредством сървъра (физическата машина) се съхраняват файловете на вашия сайт или уеб приложение.
  2. Уеб хостингът осигурява достъпност на вашия уеб сайт/приложение в мрежата.

При въвеждане на заявка за отваряне на страница на сайт, браузърът на компютъра/мобилното устройство изпраща сигнал чрез URL адреса на сайта към сървъра, на който той се съхранява. Сървърът обработва тази заявка, събира и подготвя необходимата информация за визуализиране на страницата и я изпраща обратно като отговор. Това може да се отнася както за страница от сайт, така и за уеб приложение, отделен файл и пр. данни, които се съхраняват на уеб хостинга. При получаване на отговор от сървъра браузърът визуализира съдържанието, като целият процес обикновено трае не повече от 3 секунди.

Tags: Web Hosting

Домейн (на английски: domain – област, владение) е част от йерархическото пространство на глобалната Интернет мрежа, която има собствено уникално име (име на домейн), което трябва да отговаря на определени изисквания.

Домейните са измислени основно за удобство на хората, тъй като се помнят лесно. За преобразуването на името на домейн в IP-адрес, (което е важно за софтуера) и обратно служи системата DNS.

Регистрацията на домейн дава правото на притежание на определено име за определено време. Всяко домейн име отговаря на определен IP адрес (на точно определен компютър в интернет).

Имената на домейни са уникални и не могат да се повтарят. Чрез домейн името, сайтът става достъпeн и видим от всеки друг компютър в интернет.

 

Международни домейни (gTLD)

Така наречените общи домейни от първо ниво се управляват от организацията ICANN.

 

Национални домейни (ccTLD)

Националните домейни са също домейни от първо ниво, но с код за страната. Управлението им е делегирано на съответните национални регистратори, които определят правилата за регистрация или самостоятелно, или според указанията на съответното правителство. Управляваща организация е IANA.

<!--[if gte mso 9]> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Col

Това е наша задача. След като получим поръчката от Вас, ще получите инструкции как ще се прехвърли домейна - да сочи към магазина или сайта.

1.За регистрация на име на домейн е необходимо избраното от вас име да е свободно, т.е. да не е регистрирано от друг потребител.

2. Свободните имена на домейни можете да видите и направите покупка.

Пояснения : Трябва да заплатите годишната такса при закупуване на определено име на домейн за определен период. Потребителят, регистрирал име на домейн  се разпорежда с това име за периода, за който е заплатил.

Tags: домейн

 

1. Може да притежавате безплатните домейн ако той е разширение на нашия домейн:

Пример :

www.webmagazini.com/VASHETO IME ZA MAGAZIN

 

2. Може да притежавате собствен домейн ако закупите Вашия домейн:

Пример :

www.VASHETO IME ZA MAGAZIN.(разширение .com, .net, .org, .info, .eu и .biz.)

Закупуването може да извършите тук

3. Можете да поръчате при нас Безплатно пренасочване на Ваш домейн.

Авточасти - онлайн магазин
 
онлайн магазини под наем
 
Безполатни обяви
 
Форум ремонтирай сам
 
Малки обяви купува продава автомобили
 
Кафе за двама - онлайн запознанства
QR-Code of www.webmagazini.com